Шарлан
производство на шарлан

ШАРЛАН – СТУДЕНО ПРЕСОВАНО, НЕРАФИНИРАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО.

През 2015 г фирмата пусна в производство нова технологична линия за производство на шарлан – студено пресовано, нерафинирано олио. Шарланът е растителна мазнина извлечена чрез студено пресоване от висококачествени слънчогледови семена и последваща фина филтрация, без загряване и без химична обработка. Това гарантира запазване на всички ценни качества на маслото.

За разлика от рафинираното олио, Шарланът съдържа всички естествени и изключително полезни Полиненаситени и Мононенаситени мастни киселини или така наречените Омега 6 и омега 9.

Омега 6 регулират и гарантират много функции на имунната система а така също участват и в комуникациите между клетните на нервната система.
Омега 9 от своя страна играят важна роля за намаляване нивото на лошият холестерол, като укрепват имунитета и предпазват от редица трудно лечими заболявания.
Освен Омега 6 и 9 Шарланът е изключително богат и на витамин Е, който от своя страна е познат като най-мощтният антиоксидат сред витамините! Той е характерен така също и с мощното си антивъзпалително и антимикробно действие, което прави Шарланът подходящо базово масло за билкови настройки и кремове.

Съхранение:
В стъклена бутилка на тъмно и хладно място.